E866472B-4485-41EC-A3F9-5E17DA4999FDFill 1Fill 1

Toelatingsvoorwaarden 2020

Toelatingsvoorwaarden voor een verblijf bij Kattenhotel Catz per 01-09-2020

Reserveren

Reserveren via de website, mondeling of schriftelijk, zal altijd worden bevestigd door een boekingsbevestiging per mail. Hierin wordt duidelijk aangegeven voor welke periode er een reservering gemaakt is. Bij het aanpassen of annuleren van de gemaakte reservering gelden de volgende betalingsverplichtingen:

  • Annuleren of wijzigen tot 2 maanden voor het verblijf kan kosteloos, echter kan wijzigen alleen als er de gewenste periode nog plaats is. Na annuleren vindt er geen restitutie plaats voor de betaalde reserveringskosten.
  • Bij annuleren binnen 8 weken voor het verblijf, berekenen we 50% van de gereserveerde dagen. Bij annuleren in het hoogseizoen, binnen 4 weken voor het verblijf berekenen we 100% van de gereserveerde dagen. Hiervan wordt een factuur verstuurd per mail.
  • Het eerder ophalen van de kat kan in overleg, de gereserveerde nachten worden wel in rekening gebracht.
  • De factuur van het verblijf en eventuele gemaakte kosten dient voldaan te worden bij het ophalen van de kat, met pin of contant. De factuur ontvang je per mail.

Gezonde dieren

Het spreekt voor zich dat we alleen gezonde katten kunnen laten logeren. Katten die een medische indicatie hebben kunnen in overleg komen logeren. Alle katten moeten vrij zijn van parasieten zoals vlooien en wormen, maar mogen bijvoorbeeld ook niet niezen of snotteren. Bij aankomst zullen we de kat(ten) even nakijken. De meeste katten zitten in de stress bij aankomst, door de reismand en de autorit hierheen. Het nakijken is dus niet altijd mogelijk. We vragen om dat zelf goed te doen in alle rust thuis, ongeveer een week voordat de kat komt logeren.

  • Behandel/bescherm je kat(ten) tegen vlooien, minimaal 1 week voor het verblijf in ons Kattenhotel. Vraag je dierenarts om een goed middel, je hebt het in pipetvorm, tablet of bijvoorbeeld een bandje. Er is altijd wel een middel wat bij jou en je kat past.
  • Graag zien we dat alle katten ontwormd worden 1 week voordat ze bij ons gaan verblijven.

Vaccinaties en het dierenpaspoort

Als je de kat(ten) komt brengen voor de vakantie, dien je een geldig entingsbewijs/ dierenpaspoort te overleggen. Kijk even of de gegevens van jezelf als eigenaar goed vermeld staan,  maar ook de gegevens van je dierenarts en van je kat(ten).

Vaccineren dient te gebeuren volgens een schema, om voldoende weerstand op te bouwen tegen ziektes. Normaal worden katten elk jaar gevaccineerd, tegen Katte- en Niesziekte. Kittens beginnen met een vaccinatie op 9 en 12 weken leeftijd en daarna jaarlijks. Jonge katten kunnen komen logeren vanaf de leeftijd van 15 weken.

  • De vaccinatie tegen Niesziekte is 1 jaar geldig,
  • De vaccinatie tegen Kattenziekte is 3 jaar geldig,
  • De vaccinatie tegen Bordetella is 1 jaar geldig. De neusvaccinatie voor Bordetella wordt door ons niet verplicht gesteld. Deze vaccinatie dient ruim voor het verblijf bij ons gegeven te zijn. We hanteren 6 weken vóórdat de kat komt logeren. De Bordetella vaccinatie geeft natuurlijk extra bescherming, maar kan de eerste weken na vaccinatie worden uitgescheiden door de kat. Vaak zie je dat de kat een loopneus heeft, of een aantal dagen moet niezen kort na de vaccinatie. Op dat moment kan de kat de Bordetella bacterie overdragen naar andere katten toe. Het risico is na 6 weken minimaal.
  • Informeer tijdig bij je dierenarts of de vaccinaties in orde zijn voor het verblijf in het Kattenhotel.

De veiligheid van al onze gasten staat voorop. Katten die niet gevaccineerd of niet voldoende gevaccineerd zijn kunnen we helaas niet toelaten tot ons Kattenhotel.

Castratie katers / poezen

We hebben gekozen voor een klein hotel zodat we veel persoonlijke aandacht kunnen geven aan onze gasten. De katten verblijven bij ons samen in een groep, katers en poezen samen. Dit houdt in dat katers ouder dan 5 maanden gecastreerd moeten zijn. Hou er rekening mee dat na de castratie de kater nog 6 weken vruchtbaar kan zijn… We willen natuurlijk ongewenste zwangerschappen voorkomen! Open poezen mogen wel komen logeren, soms is het wenselijk dat ze voor het verblijf al op de Poezenpil gaan, zodat ze hier niet krols worden.

Ziekte van de kat tijdens het verblijf

Mocht de kat hier ziek worden en een risico zijn voor de andere katten, wordt de kat in de quarantaine geplaatst. De quarantaine is apart van het Kattenhotel. Voor het gebruik van de quarantaine, worden extra kosten berekend. Het tarief per nacht is € 20,- en de bijkomende kosten zijn afhankelijk van hoe lang de kat daar verblijft.

Wij besteden de grootst mogelijke zorg aan de verzorging van onze logees. Indien naar onze beoordeling medische hulp/zorg nodig is, zal deze aangeboden worden door de dierenarts. In eerste instantie zal er overleg zijn met de eigen dierenarts. Indien mogelijk word er altijd eerst overlegd met de eigenaar, zeker als er verder onderzoek nodig mocht zijn waarvan de kosten bij dierenarts kunnen oplopen. De kosten van de dierenarts en bijvoorbeeld medicatie worden aan de eigenaar doorberekend en dienen voldaan te worden bij het ophalen van de kat(ten).

Overlijden van de kat tijdens het verblijf

Bij de reservering kan een er keuze gemaakt worden wat je van ons verwacht indien je kat komt te overlijden. Het kan door ouderdom zijn, verder onderzoek is dan misschien niet nodig. In het geval van een jonge kat, kunnen we er samen voor kiezen om een sectie te laten doen door de dierenarts, zo kan de doodsoorzaak worden vastgesteld. Kosten voor de sectie komen dan voor rekening van Kattenhotel Catz.

We kunnen er voor zorgen, dat de kat gecremeerd wordt. Een andere optie is dat we de kat hier in de vriezer leggen, zodat je na de vakantie kunt beslissen wat te doen. Dit zal altijd in overleg zijn met de eigenaar.

Aansprakelijkheid of Klachten

Als er eigen spullen worden meegebracht voor de kat zoals een mandje, kan daar schade aan ontstaan bijvoorbeeld doordat andere katten er ook gebruik van maken. We adviseren dan ook alleen eigen spulletjes mee te nemen bij het reserveren van een zorg-suite.

Klachten over het verblijf bij Kattenhotel Catz kunnen binnen 2 weken na het verblijf via de mail worden gemeld: info@kattenhotelcatz.nl  We zullen ten alle tijden samen op zoek gaan naar een oplossing.

Tijdens het verblijf van de kat maak ik graag foto’s, (die ik met je deel via app). Deze foto’s kunnen gebruikt worden op social media, in nieuwsbrieven of op onze website. Mocht je hier bezwaar tegen hebben hoor ik dat graag.

We gaan zorgvuldig om met persoonsgegevens, we gebruiken de gedeelde informatie alleen voor een goede verzorging van de katten die bij Kattenhotel Catz komen logeren. Voor meer informatie, verwijs ik graag naar onze Privacyverklaring Kattenhotel Catz.

Indien informatie niet gegeven wordt of niet correct blijkt te zijn, kunnen we daar niet voor aansprakelijk worden gesteld. De doorgegeven naam op het reserveringsformulier, oftewel de eigenaar van de kat(ten), gaat akkoord met de toelatingsvoorwaarden voor een verblijf bij Kattenhotel Catz. Bij deze vervallen eerdere versies van de toelatingsvoorwaarden.

Een verblijf van je kat(ten) bij ons is op basis van vertrouwen, zowel van Kattenhotel Catz als van de eigenaar van de kat(ten) die komen logeren.