E866472B-4485-41EC-A3F9-5E17DA4999FDFill 1Fill 1

Even Voorstellen

Even voorstellen!

Mijn naam is Eva D’Hoe- de Corte. Misschien dat sommigen van jullie mij nog herkennen van Dierenartsenpraktijk Deurne. Daar ben ik jaren werkzaam geweest als assistente. In 2007 ben ik getrouwd met Koen en samen hebben we 2 kinderen, Jill en Noah. Koen is dierenarts van beroep en is werkzaam bij Dierenartsenpraktijk Thewi in Tilburg. Onze kinderen gaan naar basisschool Zeilberg.

 

Naast mijn werk als assistente op de Dierenartsenpraktijk, heb ik met Pascal van de Helmondse Hondensportvereniging  cursussen gegeven voor pups. In 2015 heb ik een tijd als vrijwilliger gewerkt bij dierenasiel de Doornakker in Eindhoven. Daar heb ik veel geleerd in de omgang met zwerfkatten. Ook heb ik er ervaring opgedaan met katten, knaagdieren en honden die werden afgestaan vanwege gedragsproblemen of gezondheidsproblemen van de eigenaars.   Mijn hart ligt bij de verzorging van dieren en ik wilde graag weer met dieren gaan werken. Ik besloot de sprong in het diepe te wagen en startte met de opleiding voor het Honden en Kattenbesluit, waar ik begin 2016 mijn diploma voor haalde. “Want later als ik groot ben wil ik met dieren gaan werken”. Mijn wens is uitgekomen! Ons kattenpension is klaar en we kunnen de eerste gasten gaan ontvangen.

Mijn werk in het dierenasiel heeft me wel duidelijk gemaakt, hoeveel huisdieren er in Nederland zijn, die helaas in asielen belanden. In sommige gevallen ligt het probleem bij het dier. Maar in bijna alle gevallen ligt het probleem bij de eigenaar. Problemen zijn er om opgelost te worden! In September ben ik gestart met de opleiding gedragstherapeut voor de kat om ook hierin mijn steentje te kunnen bijdragen. Op deze opleiding neem ik veel bruikbare tips mee naar het pension. Zodat ik ook daar kan zorgen voor een fijne omgeving voor de katten!