E866472B-4485-41EC-A3F9-5E17DA4999FDFill 1Fill 1

Kitten Kennismaking

Spannend een nieuwe kitten in huis! Gefeliciteerd! Als trotse nieuwe eigenaar van een jonge kat, staat je nog wat te wachten. De eerste weken zullen zowel voor het baasje, als voor de kitten erg wennen zijn. De nieuwe thuissituatie, misschien wel andere huisdieren of bijvoorbeeld kinderen, kunnen allemaal dingen zijn waar de kitten aan moet wennen. Je zult zelf ook even moeten wennen aan die kleine schavuit die in de gordijnen hangt of net de plantenbak heeft uitgegraven… Het eerste halfjaar van een kattenleven is heel belangrijk voor het verdere leven van de kat.

Vooral belangrijk is het “sparen” van positieve ervaringen, oftewel socialiseren. Gebeurt er onverhoopt iets negatiefs, probeer dan de weken erna zoveel mogelijk positieve ervaringen te maken, zodat de negatieve ervaring overschreven wordt. De eerste maanden brengt de kitten door bij moeder en eventuele nestgenootjes. Daarna komt een spannende periode, het verhuizen naar een nieuwe plek. De kitten komt in de socialisatie fase, een belangrijke periode waarin je je kitten veel kunt leren.

Denk hierbij aan een bezoek aan de dierenarts, de transportmand, maar ook andere dieren en mensen. Om de kitten ook te laten wennen aan het hotel, zou je een logeerpartij kunnen overwegen. In deze periode tot 6 maanden leeftijd, staat een jonge kitten het meest open voor nieuwe indrukken en ervaringen. De kitten mag niet ouder zijn dan 6 maanden, om te profiteren van de 2e socialisatiefase.

Je kitten mag tijdens openingstijden gebracht worden en vaak er is dan meteen tijd om even het hotel te zien. Wij zullen ons best doen om deze dagen je kitten zó te verwennen, dat hij/zij graag nog een keer terug komt! Bij een volgende logeerpartij, gaat het wennen dan veel makkelijker en voelen ze zich sneller thuis. Je kitten is al bekend met mij, de omgeving en de hotelroutine. Ook voor baasjes is het de 2e keer makkelijker.

Waarom een kitten laten logeren?

  • Een kat die van kleins af aan gewend is aan veel verschillende situaties, leert er veel gemakkelijker mee omgaan.
  • Daar hebben we allemaal weer plezier van! In de eerste plaats de kat, maar ook de dierenarts, jij als baasje en wij in het Kattenhotel.
  • Om te stimuleren dat kittens op vroege leeftijd komen logeren, geven we een nachtje cadeau op een eerste logeerpartij.
  • Reserveren kan via ons reserveringsformulier. Vermeld wel even bij “bijzonderheden”, dat het gaat om een kitten-kennismaking. Mochten er nog vragen zijn kun je altijd even bellen.