Een nieuwe kitten

Spannend een nieuwe kitten in huis! Gefeliciteerd! Als trotse nieuwe eigenaar van een jonge kat, staat je nog wat te wachten. De eerste weken zullen zowel voor het baasje, als voor de kitten erg wennen zijn. De nieuwe thuissituatie, misschien wel andere huisdieren of bijvoorbeeld kinderen, kunnen allemaal dingen zijn waar de kitten aan moet wennen. Je zult zelf ook even moeten wennen aan die kleine schavuit die in de gordijnen hangt of net de plantenbak heeft uitgegraven… Het eerste halfjaar van een kattenleven is heel belangrijk voor het verdere leven van de kat.

Socialiseren van de kitten

Vooral belangrijk is het “sparen” van positieve ervaringen, het positief laten wennen aan nieuwe dingen, oftewel socialiseren. Gebeurt er onverhoopt iets negatiefs, probeer dan de weken erna zoveel mogelijk positieve ervaringen te maken, zodat de negatieve ervaring overschreven wordt. De eerste maanden brengt de kitten door bij moeder en eventuele nestgenootjes waar ze heel veel leren van de kattentaal. Vandaar ook dat het advies is om kittens tot ongeveer 12 weken bij hun moeder te laten. Daarna komt een spannende periode, het verhuizen naar een nieuwe plek. De kitten komt in de socialisatie fase, een belangrijke periode waarin ze heel veel leren. Denk hierbij aan een bezoek aan de dierenarts, de transportmand, maar ook andere dieren en mensen.

Ben je van plan om af en toe eens op vakantie te gaan? Dan mag het Kattenhotel niet ontbreken in de socialisatie van de kitten. In de periode tot 6 maanden leeftijd, staat een jonge kitten het meest open voor nieuwe indrukken en ervaringen.

Kittens in het Kattenhotel

Om te stimuleren dat katten op jonge leeftijd komen logeren, geven we 1 dag cadeau als ze komen logeren (proefdraaien) vóór de leeftijd van 6 maanden. Belangrijk is wel dat ze minimaal 3 dagen komen, zodat ze ook ruim de tijd hebben om te wennen. We profiteren dan optimaal van de socialisatieperiode, waarin ze meer openstaan en nieuwsgierig zijn naar nieuwe ervaringen.

Je kitten mag tijdens openingstijden gebracht worden. We spreken dan een tijd af, zodat we ook het hotel kunnen laten te zien. We zullen ons best doen om deze dagen je kitten zó te verwennen, dat hij/zij graag terug komt. Bij een volgende logeerpartij, gaat het wennen dan veel makkelijker en voelen ze zich sneller thuis. Je kitten is al bekend met mij, de omgeving en de hotelroutine. Ook voor baasjes is het de 2e keer vaak makkelijker en minder stressvol.

De voordelen op een rij
  • Een kitten die gewend is aan veel verschillende situaties, zal als oudere kat veel makkelijker omgaan met nieuwe situaties.
  • Door goed te socialiseren, krijg je een evenwichtige kat waar iedereen meer plezier aan beleeft. In de eerste plaats de kat zelf, maar ook jij als baasje, de dierenarts en wij in het Kattenhotel.
  • Als je kitten voor de leeftijd van 6 maanden minimaal 3 dagen komt logeren, ontvang je van ons 1 dag cadeau op de eerste logeerpartij!
  • Hou er wel rekening mee dat juist kittens alle vaccinaties moet hebben! Vaccineren is verplicht en heel belangrijk, zodat ze een goede bescherming hebben tegen de meest voorkomende kattenziektes. Als de vaccinaties gegeven zijn op de leeftijd van 9 en 12 weken, kunnen ze vanaf 4 maanden leeftijd komen logeren.
  • Reserveren kan via het reserveringsformulier. Vermeld wel even bij “bijzonderheden”, dat het gaat om een kitten-kennismaking.