Herplaatsing katten

Als we een kleine kitten kopen, staan we er niet altijd bij stil dat de meeste katten wel 18 jaar of ouder kunnen worden. Dat is best een lange tijd en we kunnen niet in de toekomst kijken! Tijdens het leven van je kat zijn er ooit veranderingen, waardoor samenwonen soms lastig kan worden. In de gedragstherapie kijken we altijd naar oplossingen, mocht er bijvoorbeeld probleemgedrag ontstaan door stress in de thuissituatie van de kat. Een kat die stress ervaart, kan soms gedrag laten zien, waar we niet zo blij van worden…. waar een oplossing voor gevonden moet worden. Het fijnste is dan als een gedragstherapeute aan huis komt, om met eigen ogen het gedrag van de kat te kunnen zien en te beoordelen (om een goed advies te kunnen geven).

In sommige gevallen is het gewoonweg niet simpel op te lossen.

  • Denk bijvoorbeeld aan een kat die altijd buiten is geweest, die kan soms niet meer aarden binnen na een verhuizing naar een appartement.
  • Heb je meerdere katten die samenwonen, gaat het helaas niet altijd goed bij het volwassen worden. Soms ontstaan er conflicten of zelfs met vechten tot gevolg.
  • Maar, denk ook aan een allergie voor de je kat, ernstig ziek worden, of overlijden van de eigenaar.

Soms is tijdelijke opvang in ons Kattenhotel een oplossing. Herplaatsing kan in sommige gevallen de betere oplossing zijn. Voor katten die ik persoonlijk ken óf hier gelogeerd hebben wil ik mijn hulp aanbieden, om dan een fijne nieuwe plek te zoeken. Voor katten die ik ken, kan ik een eerlijk advies geven en meedenken naar een goede oplossing. Via de nieuwspagina en mijn Facebook en Instagram heb ik een groot bereik van kattenliefhebbers. Daar plaats ik dan een oproep, voor katten (en hun baasjes) die hulp nodig hebben. In de hoop op een nieuw thuis en een gezond en gelukkig leven!