E866472B-4485-41EC-A3F9-5E17DA4999FDFill 1Fill 1

Kitten Kennismaking Catz

Kitten kennismaking in Kattenhotel Catz

  • Graag bieden we u 3 overnachtingen aan voor de prijs van 2 overnachtingen!
  • We geven u en uw kitten de kans om voordelig kennis te maken met ons kattenpension.

De kitten mag niet ouder zijn dan 6 maanden. Dit heeft te maken met de 2e socialisatiefase waar we gebruik van willen maken. Deze sluit bij de meeste katten op 6 maanden leeftijd. In deze periode staat een jonge kat het meest open voor nieuwe indrukken en ervaringen.

De kitten kan binnen openingstijden  gebracht worden (halen en brengen op zondag is niet mogelijk) en 2 dagen later weer worden opgehaald. Het is afhankelijk van het karakter van elke kitten hoe ze hiermee omgaat. Wij zullen echter ons best doen om deze dagen uw huisdier zó te verwennen, dat hij of zij graag nog een keer terug komt!

Reserveren kan via ons reserveringformulier. Vermeld wel even bij “bijzonderheden”, dat het gaat om een kitten- kennismaking. We nemen vooraf nog even contact met u op. Mochten er nog vragen zijn kunt u altijd even bellen met Eva: 06-46051791

Waarom de kitten laten kennismaken?

Gefeliciteerd! U woont net samen met een kitten! Als trotse nieuwe eigenaar van een jonge kat, staat u nog wat te wachten. De eerste weken zullen zowel voor u, als voor de kitten erg wennen zijn. De nieuwe thuissituatie, misschien wel andere huisdieren of bijvoorbeeld kinderen, kunnen allemaal dingen zijn waar de kitten aan moet wennen. U zult zelf ook even moeten wennen aan die kleine schavuit die in de gordijnen hangt of net de plantenbak heeft uitgegraven… Het eerste halfjaar van een kattenleven is heel belangrijk voor het verdere leven van de kat. Vooral belangrijk is het “sparen” van positieve ervaringen, oftewel socialiseren. Gebeurt er onverhoopt iets negatiefs, probeer dan de weken erna zoveel mogelijk positieve ervaringen te maken, zodat de negatieve ervaring overschreven wordt.

Het opvoeden kan beginnen! Samen met uw kitten zult u de nieuwe wereld van de kitten gaan ontdekken. Wilt u meer lezen over het gedrag van katten? Klik hier: gedragstherapie bij katten.

 

Bent u van plan om later gebruik te gaan maken van een kattenpension? Bijvoorbeeld als u zelf op vakantie gaat? Dan is het handig om de kat al van jongs af aan te laten wennen. Dit om de kat (en het baasje!) te laten wennen aan het pension, maar ook aan het transportmandje en aan andere katten. Dit geldt natuurlijk ook voor de transportmand en een bezoek aan de dierenarts. Ga eens naar de dierenarts om een snoepje te halen en een aai van de assistente! Voor de kat is het een positieve ervaring. Misschien kunt u er een wekelijks uitstapje van maken om de kitten te wegen. Zo kunt u de groei in de gaten houden.

  • Een kat die van kleins af aan gewend is om mee te gaan, zal op oudere leeftijd hier ook veel gemakkelijker mee omgaan. Daar hebben we allemaal weer plezier van! In de eerste plaats de kat, maar ook de dierenarts, u als baasje en wij als verzorgers!